Президентът продължава консултациите за кабинет с Възраждане“. На Дондуков 2 пристигнаха

...
Президентът продължава консултациите за кабинет с Възраждане“. На Дондуков 2 пристигнаха
Коментари Харесай

Радев към Възраждане: С всеки избор парламентарната ви тежест расте, расте и отговорността

Президентът продължава консултациите за кабинет с " Възраждане “. На " Дондуков " 2 дойдоха Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев и Николай Дренчев.

 

" Искам да ви поздравя с високия избирателен резултат. Видно е, че с всеки избори, вашата парламентарна тежест пораства, само че пораства и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва доста от несвършеното от предходните Народни събрания “, стартира Радев.

Той означи, че от " Възраждане “ са декларирали, че ще бъдат съпротива, а упованията му от този парламент, били да се одобри бюджет.

Радев попита Костадинов по какъв начин вижда като времева рамка работата на този парламент, обвързана с раздаването на мандатите.

 

" Добре заварили още веднъж, господин президент. Ние в никакъв случай не сме заявявали, че ще бъдем съпротива. Напротив, ние сме подготвени да управляваме! ", стартира Костадинов.

" На първо място би трябвало да се приказва за бюджета, невиждана обстановка в новата история на България! “, означи Костадинов.  " Ние сме безапелационни в своите законодателни планове “, съобщи той.

" Все по-сериозни стават апелите сходен референдум да не се състои, в понеделник или вторник ще завърши инспекцията в Народното събрание и в първата деседневка на май да стане ясно, че има събрани 400 000 законни подписа “, върна се на тематиката с еврото Костадинов. Той назова опит за прикрит държавен прелом опитите да се вкара еврото у нас.

Костадин Костадинов насочи своите възторженостти към служебния кабинет за решението да спре безмитния вност на украински артикули. Изрази обаче страдание, че кабинетът не е подхванал никакви стъпки към предоговаряне Плана за възобновяване в частта с българската енергетика. Той още веднъж съобщи, че за " Възраждане “ е значимо България да стои надалеч от спора в Украйна.

" Стабилност, само че не непременно “, приключи Костадинов като добави, че това можело да значи непоклатимост, само че непоклатимост в бедност и мизерия.

Радев добави, че има упования до края на април да има резултати с предоговорянето на Плана за възобновяване. " Процесът е доста комплициран, само че се надявам в името на България, да имаме триумф “, приключи Радев, като помоли по-късно медиите да изоставен заседателната зала.

 

Днес президентът Румен Радев ще беседва с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Първите диалози за деня са с ПГ на " Възраждане ".

 

От 11.00 часа - представители на парламентарната група на " Движение за права и свободи “


От 13.00 часа - представители на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “

От 15.00 часа – представители на парламентарната група на " ИТН “

  

След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР